Go Back   Home > Atlanta Reef Club Forums > Do It Yourself
Register / Join the ARC Community Chat Gallery MemberMap Forums Search Today's Posts Mark Forums Read

Visit all of our sponsors


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-24-2016, 10:37 PM   #1
SaltWaterWannabe SaltWaterWannabe is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
SaltWaterWannabe's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 415
City: Marietta
State: GA
Occupation: Uncivil engineer
Other Interests: Cichlid Tank
Real Name: Dan
ApexFusion: No Comm

I decided to setup Fusion today, unsuccessfully. I have been tinkering with the settings on my Apex, resetting, retrying, tried static IP, expanding my DHCP start range, and read for a few hours online to find a solution but I still cannot connect my APEX. I connected via network cable, so there is no WIFI issue. A couple of times I was able to see the IP through my router, but could not connect to it - even more mystifying is that I repeated the exact same settings and was not able to see it again.

Does anyone have any suggestions?
__________________
90 Gallon bowfront coral and fish
55 Gallon freshwater cichlid

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 7:45 AM   #2
MorganAtlanta MorganAtlanta is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 745
City: Atlanta
State: GA
Occupation: Software
Other Interests: Diving, Fishing, Travel, DIY
Mine has been flaky lately too. After a power outage it will sometimes loose the connection and be off line for a while. Reboots of the router or the Apex don't seem to help. Changing the IP address or switching from DHCP to static doesn't help, but then magically after some time (once it was 48 hours) it will just start working and be stable until the next power outage. I also can't tell whether the issue is with the Apex or the router. When I have the issue, sometimes I see the Apex in the router IP assignments, but then sometimes not. Sometimes it won't connect at all, but sometimes it will start to connect and I'll get the login popup and then timeout on the login request. In the end, if I let it just sit, it has eventually started working again. I have it set to a static IP and have that IP reserved for it in my router configuration.

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 7:53 AM   #3
SaltWaterWannabe SaltWaterWannabe is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
SaltWaterWannabe's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 415
City: Marietta
State: GA
Occupation: Uncivil engineer
Other Interests: Cichlid Tank
Real Name: Dan
Quote:
Originally Posted by MorganAtlanta View Post
Mine has been flaky lately too. After a power outage it will sometimes loose the connection and be off line for a while. Reboots of the router or the Apex don't seem to help. Changing the IP address or switching from DHCP to static doesn't help, but then magically after some time (once it was 48 hours) it will just start working and be stable until the next power outage. I also can't tell whether the issue is with the Apex or the router. When I have the issue, sometimes I see the Apex in the router IP assignments, but then sometimes not. Sometimes it won't connect at all, but sometimes it will start to connect and I'll get the login popup and then timeout on the login request. In the end, if I let it just sit, it has eventually started working again. I have it set to a static IP and have that IP reserved for it in my router configuration.
I am using AT&T, are you by chanxe using ATT as well? I called ATT support and they said they could help if I sign up for their subscription tech assistance service. It is a 1 year contract at $15 a month. I told them no thanks and that I would see what I could do. Oddly, the APEX dissappeared from my router devices view as I was talking with their tech support.

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
__________________
90 Gallon bowfront coral and fish
55 Gallon freshwater cichlid

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 8:05 AM   #4
Scuba Steve Scuba Steve is online now
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
Scuba Steve's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Age: 40
Posts: 98
City: Atlanta
State: GA
Occupation: Life Support Systems Operator
Other Interests: Biology, Scuba Diving, Snowboarding, my Boxer-mix Molly
Real Name: Steve
AT&T has some strange settings that are different from other providers. I had similar issues when I switched to them, the message I got from Neptune support was - "make sure DHCP is on an reboot". I did that and it's worked fine again ever since.

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 8:36 AM   #5
MorganAtlanta MorganAtlanta is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 745
City: Atlanta
State: GA
Occupation: Software
Other Interests: Diving, Fishing, Travel, DIY
I'm on Comcast, and have my own router inside my network, so they aren't really involved.

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 9:50 AM   #6
Bcavalli Bcavalli is online now
President
ARC BoD

ARC Member
 
Bcavalli's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2,946
City: Johns Creek
State: GA
Occupation: Retired
Real Name: Brett
It's been a long time since I set mine up. But, if you haven't seen the new instillation manual here it is.

https://www.neptunesystems.com/getstarted/apexgold/

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 12:52 PM   #7
Picoreefguy Picoreefguy is offline
Trustee
ARC BoD

ARC Member
 
Picoreefguy's Avatar
 
Join Date: May 2012
Age: 28
Posts: 2,023
City: Clarkesville
State: GA
Occupation: everything at homer grocery, day trader at clique fund L.P.
Other Interests: hiking, camping, tennis, swimming, movies, cycling, snowboarding
Real Name: Brijesh
you can use the firmware updater to see the ip of the apex.
__________________
Picoreefguy's 40 breeder build it takes 2 out of 3 things to succeed in this hobby. money, knowledge, and time.

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 3:35 PM   #8
Danh Danh is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
Danh's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 583
City: Villa Rica
State: GA
Occupation: IT Manager
Other Interests: Firearms, Fishing, American Bulldogs
Real Name: Daniel
Odd.. My EB 832 just messed up. I can't see it pulling any power. There's a red exclamation over that module. My daughter said powerheads are working but the light isn't...

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 4:08 PM   #9
MyAquariumPro MyAquariumPro is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 70
City: Acworth
State: GA
Real Name: Dmitri
Mine works flawlessly, been running it for about 4 days now.
About to setup breakout box, looking forward to coding... Not!

When I originally setup wifi i had to use a pin to reset settings, then it went fine after that.
Also another work around is directly connecting it to your router with cat5 and setting up that way. Once you enter correct setting for wifi it should work fine.

The only issue i can think of is if you are running some sort of super secure network setup with everything locked down.

What type of router is your wifi using and how far is it from your apex?
__________________
--
Red Sea Max S-650 LED

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 4:30 PM   #10
SaltWaterWannabe SaltWaterWannabe is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
SaltWaterWannabe's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 415
City: Marietta
State: GA
Occupation: Uncivil engineer
Other Interests: Cichlid Tank
Real Name: Dan
I have it hard wired with cat 5. The router is an Arris one provided by ATT. I have it disconnected atm so ot can control the temperature in a brute that is curing rock. I broke the cheap heater I had in the brute yesterday and have not made ot out to pickup another one yet. I reset to facory setti gs using the command in the menu already but will try using a pin tonight. If that does not work, I will try flashing it.

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
__________________
90 Gallon bowfront coral and fish
55 Gallon freshwater cichlid

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 6:15 PM   #11
Danh Danh is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
Danh's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 583
City: Villa Rica
State: GA
Occupation: IT Manager
Other Interests: Firearms, Fishing, American Bulldogs
Real Name: Daniel
I think apex may be having a problem. I have been running my new version for months with no issues.. Now it's going crazy. disconnecting from fusion randomly, throwing off programs...

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 6:21 PM   #12
Danh Danh is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
Danh's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 583
City: Villa Rica
State: GA
Occupation: IT Manager
Other Interests: Firearms, Fishing, American Bulldogs
Real Name: Daniel
Many people are having issues. The cloud got hacked is my opinion.

https://forum.neptunesystems.com/sho...383#post106383

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 7:10 PM   #13
Sewer Urchin Sewer Urchin is offline
Super Moderator
ARC Member

ARC Super Moderator
 
Sewer Urchin's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,426
City: Blairsville
State: GA
Occupation: Stay at home Dad
Other Interests: Keeping the kids from killing each other
Real Name: Ben Fitzgerald
Saw a couple of articles like this...

http://www.courier-journal.com/story...tter/92507806/

wondered if the Apex issues were linked to the DDoS attack. Maybe someone is taking a closer look at DDNS.

But in all honesty, I really have no idea what I'm talking about.
__________________
Murphy's Law of Reefkeeping, the $10 critter will always beat the $50+ critter.

- Jenn

Reply With Quote
Old 10-25-2016, 7:42 PM   #14
SaltWaterWannabe SaltWaterWannabe is offline
Atlanta Reef Club Member
ARC Member
 
SaltWaterWannabe's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 415
City: Marietta
State: GA
Occupation: Uncivil engineer
Other Interests: Cichlid Tank
Real Name: Dan
SUCCESS! I have absolutely no idea why though. I hooked it up again tonight, plugged it in, and voila, connection. The only difference is that I plugged it into an Ethernet hub instead of direct run back to the router. Maybe it was a similar issue as others are having. Thanks for the comments everyone!
__________________
90 Gallon bowfront coral and fish
55 Gallon freshwater cichlid

Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 users and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 4:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000 - 2015, Atlanta Reef Club, Inc.