View Full Version : Lighting Problem Help quick please


Vettesarebest
06-12-2007, 7:41 PM
I have a Coralife Aqualight Pro HQI Fixture and I just got new bulbs for it. I got two 150 Watt Phoenix 14K bulbs. I replaced them and only one works now. The one came on almost immidiatly but the other one still hasn't come on and its been about an hour. I tried re seating it and it still will not come on.:boo:. What do I do?

Simon.Kruger
06-12-2007, 7:46 PM
swap the bulds around to see if its the bulb or the fixture.

worst case scenario, put the old ones back in.

Vettesarebest
06-12-2007, 8:26 PM
Ok, so I switched the bulbs around and nothing worked. Apparently it is the Ballast?

Nano_Reefer92
06-12-2007, 9:14 PM
ya had a similer problem but with pc's in a nanocube and i was about to buy rep. pc's but a friend that sold it to me had extra blasts and pc's so he tested it and he fixed it so from my experience it must be the blast.

bummer...

Vettesarebest
06-12-2007, 9:20 PM
Yeah does, anyone know if I can get replacement Ballasts that are the same ones?

Nano_Reefer92
06-12-2007, 9:37 PM
most likely that there wouldn't be anyone who has one(but you never know) and if there is not which kind would you look for icecap because i would get it here
http://www.marinedepot.com/aquarium_lighting_metal_halide_icecap.asp?CartId=

Darren24
06-12-2007, 9:37 PM
Check the cable connections. I had an Aqualight Pro and the cord from the ballast would come unplugged from the cord to the fixture. (Assuming you have the same model).

Vettesarebest
06-13-2007, 6:49 PM
Well, I feel like a complete idiot. The connection from the Quick Dissconnect from the ballast came un plugged. Man!!!! Thanks for the help!

dorian965
06-13-2007, 9:43 PM
haha good one dude.
i had a repair man come out to fix my ac the other day. knowing a little about them, i thought i had checked everything. he came out and pushed the high limit reset button outside and charged me 85 bucks.
its the most simple things we overlook.:yes: